Pašlaik salāti aizņem 1/6 daļu no visiem pasaules ēdieniem. Fakts ir tāds, ka daudzām maltītēm bija daudz kopīga ar salātiem. Piemēram, zupām.
Pirms zupas pagatavošanas ir jāsagriež daudz dārzeņu un gaļas. No šiem pašiem komponentiem ir pilnīgi iespējams pagatavot arī salātus.
Populārākais šāda ēdiena piemērs ir okroška (krievu izcelsmes aukstā zupa). Ar noteiktiem papildu produktiem tas pārvēršas par slavenajiem Olivjē salātiem.
Tāpēc var sacīt, ka salāti ir daudzu ēdienu priekšteči. Mēs tev pastāstīsim par salātiem katrai dienai, kas ir ļoti vienkārši pagatavojami.
Sastāvdaļas
konservētas pupiņas – 150 g;
burkāni – 1 gab;
olas – 3 gab .;
kausētais siers – 1 kārbiņa;
ķiploki – 2 daiviņas;
majonēze – 2 ēdamk.;
sāls – šķipsniņa.
Lasi arī: Kā viegli noņemt rūsu no jebkuras vannas istabas virsmas?
Pagatavošanas gaita
Novārām cieti vārītas olas, atdzesējam un nomizojam. Vārītās olas sagriežam mazos kubiņos. Notīrītu burkānu sarīvējam uz rupjas rīves un sakapājam atdzesētu kausēto sieru.
Apvienojam sieru, burkānus un olas vienā traukā. Iemaisām salātos pupiņas, kas iepriekš atdalītas no šķidruma. Pāris ķiploka daiviņas saberžam spiedē un pievienojam salātiem.
Aplejam salātus ar majonēzi, pieberam sāli un rūpīgi samaisām.
Iegūstam salātus, kas piemēroti ikdienas uzkodām vai svētku mielastam. Tos var pagatavot ātri un no lētām sastāvdaļām.
Noteikti izmēģini šo vienkāršo un gardo ēdienu. Ja tev ies pie dūšas, padalies receptē ar draugiem!
[…] Ņemu kārbu ar pupiņām un 3 olas. Vienkāršu un garšīgu salātu recepte: to var gatavot teju k… […]